25. apríl 2024
Facebook

LONDÝN 14. februára (WebNoviny.sk) - Britská premiérka Theresa Mayová utrpela vo štvrtok ďalšiu politickú porážku v britskom parlamente. Jeho dolná komora hlasovala proti rezolúcii, ktorá mala vyjadriť podporu Mayovej krokom pri vyjednávaní s európskymi predstaviteľmi o prípadných zmenách v dohode o vystúpení krajiny z Európskej únie.

EÚ odmieta rokovať o novej dohode

Brexit sa má uskutočniť už 29. marca, nikto však nevie, ako bude presne vyzerať, keďže britský parlament pôvodne vyjednanú dohodu o brexite odmietol a predstavitelia EÚ napriek tlaku zo strany Mayovej odmietajú rokovať o novej dohode. Britský parlament len pred dvoma týždňami poveril Mayovú opätovnými rokovaniami o dohode o brexite, pričom štvrtková rezolúcia mala byť len potvrdením, že Mayovej snaha o otvorenie dohody na európskej úrovni je správna. O to prekvapujúcejšie a pre Mayovú zraňujúcejšie je, že parlament túto rezolúciu odmietol. Hlasovalo proti nej 303 poslancov, Mayovú podporilo len 258.

Razantné vystúpenie ministra pre brexit

K úspechu hlasovania neviedlo ani razantné parlamentné vystúpenie ministra pre brexit Stephena Barclaya, ktorý poslancov varoval, že jediným spôsobom, ako predísť takzvanému brexitu "nadivoko", teda bez akejkoľvek dohody, je "buď zabezpečiť dohodu za podmienok, aké stanovila premiérka, alebo zrušiť brexit", pričom minister zdôraznil, že to druhé vláda nikdy nespraví. Posun v parlamentných počtoch, keď ešte pred dvoma týždňami poslanci Mayovej rokovania na úrovni EÚ podporili a vo štvrtok už nie, nastal podľa agentúry Associated Press preto, že proti premiérke sa vo štvrtok obrátila aj výrazná časť poslancov jej vlastnej Konzervatívnej strany patriacich k stúpencom brexitu. Týmto poslancom sa nepáči, že vláda odmieta vystúpenie z EÚ bez akejkoľvek dohody, a v podstate tým všetkých tlačí do prijatia súčasnej dohody, s ktorou ale oni nesúhlasia.

Viac k témam: brexit
Zdroj: Webnoviny.sk - Britský parlament opäť hlasoval proti Mayovej, nesúhlasí s jej postojom k brexitu © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Svet

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) - Opätovné nezvolenie kandidátov na ústavných sudcov je podľa politického analytika Jána Baránka ústavnou krízou. "Celkovo to znamená, že parlament si neplní svoju zákonnú úlohu. Jeho základnou úlohou totiž je, aby fungoval štát a všetky jeho zložky," povedal pre agentúru SITA.

Predĺženie mandátu súčasných sudcov

Zároveň pripomenul, že ak by sa mal naplniť medializovaný scenár s predĺžením mandátu súčasných ústavných sudcov, koalícia na to potrebuje ústavnú väčšinu. Podľa analytika by tiež mohol zo strany koalície nastať pokus aplikovať teóriu, že mandát sudcov trvá pokým nebudú zvolení noví. To však podľa neho nemá oporu v zákone.

Koalícia nemusí skončiť

Baránek zároveň zdôraznil, že si sám nevie predstaviť, ako sa táto situácia vyrieši. Nemyslí si však, že to znamená automaticky koniec koalície. Pokiaľ ide o údajnú dohodu, že koalícia mala zvoliť aspoň šesť kandidátov, Baránek zdôraznil, že ju nebral vážne. "Dalo sa očakávať, že to takto dopadne," povedal s tým, že opäť prevážil politický záujem nad záujmom štátu.

Viac k témam: Národná rada SR, Ústavný súd SR, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk - Nezvolenie kandidátov je podľa Baránka ústavná kríza, parlament si neplní svoju zákonnú úlohu © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Slovensko
Štvrtkové hlasovanie v Národnej rade SR, keď poslanci opätovne nezvolili kandidátov na ústavných sudcov, je „veľkou ranou pre dôveru ľudí v schopnosť politikov poctivo spravovať štát“.

Parlamentná väčšina zlyhala

Na sociálnej sieti to konštatoval prezident Andrej Kiska. Vládna väčšina podľa neho ignorovala svoju základnú povinnosť a zodpovednosť pracovať tak, aby štát a jeho ústavné inštitúcie normálne fungovali. Prezident zdôraznil, že parlamentná väčšina zlyhala a znefunkčnila chod základného ústavného orgánu v Slovenskej republike. „Otočili sa chrbtom volaniu verejnosti po slušnosti aj snahe obnoviť dôveru ľudí v schopnosť štátu zaistiť spravodlivosť a rovnosť pred zákonom,“ vyhlásil Kiska.

Dostatok kvalitných kandidátov

Prezident pripomenul, že dvanásť rokov bolo známe, že v týchto dňoch bude potrebné naraz vymeniť väčšinu sudcov ústavného súdu. Parlament mal k dispozícií dostatok kvalitných kandidátov, ako aj prísľub prezidenta vymenovať bez zbytočného odkladu polovicu z nich. „Národná rada, a teda parlamentná väčšina, si túto povinnosť nesplnila,“ zdôraznila hlava štátu s tým, že ústavný súd je pre fungovanie demokratických procesov v krajine životne dôležitý. Kiska konštatoval, že parlamentná väčšina povýšila osobné záujmy nad záujem krajiny.

Znefunkčnený ústavný súd

Prezident na záver pripomenul, že v sobotu uplynie ústavou stanovená lehota deviatim sudcom a sudkyniam ústavného súdu, a ten bude od budúceho týždňa prakticky znefunkčnený. „V tejto situácii je povinnosťou parlamentu hľadať spôsob, ako čo najskôr zvoliť chýbajúcich kandidátov na ústavných sudcov, aby mohol ústavný súd fungovať tak, ako to prikazuje Ústava Slovenskej republiky,“ vyhlásil Kiska a uzavrel, že na budúci týždeň ústavný súd v Košiciach osobne navštívi a oznámi svoj ďalší postup, ako zabezpečiť aspoň jeho provizórne fungovanie.

Viac k témam: Národná rada SR, Ústavný súd SR, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Vládna koalícia podľa Kisku odignorovala volanie verejnosti a vyhrali osobné záujmy © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Slovensko

VARŠAVA 14. februára (WebNoviny.sk) - Spojené štáty plánujú zverejniť svoj dlho očakávaný mierový plán pre Blízky východ až po izraelských parlamentných voľbách, ktoré sa uskutočnia 9. apríla. Na medzinárodnej konferencii o situácii na Blízkom východe, ktorá sa koná tento týždeň vo Varšave, to vo štvrtok vyhlásil poradca amerického prezidenta Donalda Trumpa pre Blízky východ a jeho zať Jared Kushner. Agentúra Associated Press (AP) pripomína, že Trumpova administratíva na tomto pláne, ktorý sama nazýva "plánom storočia", pracuje už takmer dva roky, a ešte stále ho nemá hotový. Očakávalo sa, že Kushner, ktorý má tvorbu tohto plánu na starosti, z neho prezradí aspoň hrubé obrysy práve na varšavskej konferencii, ale nestalo sa tak. Jediné, čo zatiaľ o novom americkom pláne pre Blízky východ preniklo na verejnosť, je to, že má klásť dôraz na hospodársky rozvoj palestínskych území. Američania však podľa signálov, ktoré prenikajú z Bieleho domu, neplánujú podporiť vznik samostatného palestínskeho štátu, čo bude odklon od hlavnej línie, ktorú už niekoľko desaťročí preferuje medzinárodné spoločenstvo.

Viac k témam: Blízky východ, Palestína
Zdroj: Webnoviny.sk - USA sa vyjadrili k Blízkemu východu, po izraelských voľbách zverejnia mierový plán storočia © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Svet

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) - Vzťah strany Most-Híd a Smeru-SD je podľa Bélu Bugára na bode mrazu. Ako povedal novinárom, zajtra alebo pozajtra to môže byť inak.

Most-Híd nehlasoval s opozíciou

Podľa neho predseda Smeru Robert Fico nebol na koaličných rokovaniach. „Mal prísť v stredu, a neprišiel. Mal prísť dnes ráno (v piatok, pozn. SITA), a neprišiel,“ povedal Bugár s tým, že pre Most je voľba hodnotová vec. „S týmto nekšeftujeme,“ uviedol. Podľa Bugára Most nehlasoval za kandidátov spolu s opozíciou, pretože by išlo o vážne porušenie Koaličnej zmluvy. „Ak proti vôli koaličného partnera hlasujete s opozíciou, je to vážne porušenie zmluvy a je to pád vlády,“ konštatoval. Podľa neho nie je možné zákonom predĺžiť mandát končiacim sudcom ústavného súdu, pretože tí končia tento týždeň a zákon by bol účinný až od budúceho týždňa.

Smeráci zablokovali voľbu

Most-Híd sa snažil pri voľbe nájsť ľudí, ktorým verí. „Hľadali sme najlepšie možné riešenie. Kompromis, ktorý zabezpečí funkčnosť ústavného súdu. Keby sme zvolili šiestich, prezident troch vymenuje a ústavný súd by bol funkčný. Dohodli sme sa na šiestich menách. Smer avizoval, že má problém, preto sa posunulo hlasovanie,“ vysvetlil. Poslanci Smeru podľa Bugára fakticky zablokovali voľbu. „My a Slovenská národná strana sme volili šesť kandidátov, na ktorých sme sa dohodli. Nerozumiem tomu. Nie je zodpovedné takto zablokovať ústavný súd. My sme urobili maximum pre to, aby bol funkčný. Musíme počkať do konca marca, kým sa začne ďalšia schôdza parlamentu. Súd nebude dva mesiace uznášaniaschopný. Je to zlá správa. Je to zodpovednosť koaličného partnera,“ zdôraznil Bugár, podľa ktorého teraz musia presvedčiť koaličného partnera, aby zvolili nielen šiestich, ale všetkých 18 kandidátov.

Viac k témam: Most-Híd, Národná rada SR, SNS Slovenská národná strana, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk - Vzťah strany Most-Híd a Smeru-SD je podľa Bugára na bode mrazu © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Slovensko

KOŠICE 14. februára 2019 (WBN/PR) - Koncertná stávka na istota známa ako URIAH HEEP sa po dvanástich rokoch vráti s novým programom do Košíc. V minulom roku sa rozhodli vo svojej premiére úspešne vyskúšať crowd-sourcing. Výsledkom je nový album "Living the Dream", ktorý bol vydaný značkou Frontiers 14. septembra. URIAH HEEP vystúpia v košickom Spoločenskom pavilóne 17. februára 2019! Odchod Trevora Boldera po ťažkej chorobe, Bernieho víťazstvo nad ňou - to boli len nedávno hrozby zániku britského dinosaura URIAH HEEP.  Nenechali sa zlomiť a v aj prostredníctvom ostatných albumov ako "Wake the Sleeper" či "Outsider" alebo skvelý koncertný záznam z Londýna " Live at Koko" sú presvedčivým dôkazom, že majú stále čo povedať a hrajú v excelentnej forme. "Uriáši" u nás doslova zľudoveli predovšetkým vďaka nesmrteľnej "Lady in Black" napriek zatiahnutej železnej opone. Prvopočiatky britských Uriah Heep siahajú do Birminghamu, kde boli založení ešte v roku 1969.   Niekedy sa o nich žartom hovorilo ako o "The Beach Boys hard rocku", to pre ich melodické pesničky a viachlasé sprievodné vokály. Ich hudba je ale hlavne zhrnutím rôznorodých štýlov ako sú: progressive rock, hard rock, jazz a príležitostne aj country. Skupina podnes veľmi aktívne koncertuje po celom svete, no najväčšiu fanúšikovskú základňu okrem domoviny majú najmä na Starom kontinente. Doposiaľ predali viac ako 40 mil albumov, ročne odohrajú viac ako 125 koncertov pre 500 000+ fanúšikov. Na koncerte v Košiciach predstavia nový album "Living the Dream" a samozrejme aj prierez doterajšou bohatou kariérou. O novom albume "Living the Dream"

"Easy Living"
"One Minute"

Skupina Uriah Heep vystúpi v zostave:

Mick Box - gitara, spev Bernie Shaw - spev Phil Lanzon - klávesy, spev Russell Gilbrook - bicie, spev Davey Rimmer - basa

Viac k témam: koncert, Uriah Heep
Zdroj: Webnoviny.sk - URIAH HEEP vydávajú nový album a hlásia návrat do Košíc po dvanástich rokoch! © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Kultura

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) - Expremiér a predseda strany Smer-SD Robert Fico nazval novinárov najväčšími zločincami. „To, čo ste napáchali, tu nespôsobí 100 tornád,“ vyhlásil. Stalo sa tak počas opakovanej voľby kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR, v ktorej nakoniec podobne ako v utorok nebol zvolený nikto. Fico bol jedným z uchádzačov, ale pred prvou voľbou sa rozhodol stiahnuť svoju kandidatúru a navyše pred novinármi uviedol, že ak prejdú kandidáti spoločne zvolení poslancami Mosta-Híd a opozície, bude to mať vážne následky pre ďalšie fungovanie vládnej koalície. Poslanci NR SR majú zvoliť 18 mien z 37 kandidátov (vzdali sa aj Lucia Kurilovská a svojho kandidáta Radovana Hrádeka stiahli kotlebovci), z ktorých následne prezident Andrej Kiska vymenuje polovicu. Deviatim sudcom Ústavného súdu SR vyprší funkčné obdobie 16. februára. Keďže poslanci ani v opakovanej voľbe nezvolili žiadneho kandidáta, hrozí znefunkčnenie ústavného súdu.

Viac k témam: Národná rada SR, predseda strany Smer-SD, Smer-SD, voľba ústavných sudcov
Zdroj: Webnoviny.sk - Predseda strany Smer-SD Robert Fico nazval novinárov najväčšími zločincami © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Slovensko

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) - Európsky parlament a Rada (členské štáty) dospeli k predbežnej dohode o návrhu Európskej komisie zriadiť Európsky orgán práce (ELA). Tento nový orgán EÚ bude podporovať mobilitu pracovnej sily v rámci EÚ za spravodlivých podmienok. Predbežná dohoda bude predložená na schválenie Výboru stálych predstaviteľov (Coreper), ktorý funguje v rámci Rady. Keď ju stáli predstavitelia členských štátov potvrdia, bude predmetom záverečného hlasovania na plenárnom zasadnutí Európskeho parlamentu. Európsky orgán práce bude mať podobu novej agentúry EÚ a po konečnom prijatí základného nariadenia svoju činnosť začne v roku 2019 a stane sa plne funkčným v roku 2023. Informovalo o tom vo štvrtok Zastúpenie Európskej Komisie v SR. Konkrétnymi úlohami Európskeho orgánu práce budú - podpora členským štátom pri uľahčovaní prístupu jednotlivcov a zamestnávateľov k informáciám o ich právach a povinnostiach v oblasti mobility pracovnej sily a koordinácie sociálneho zabezpečenia, ako aj prístupu k relevantným službám. Jednou z úloh bude aj podporovanie operačnej spolupráce medzi jednotlivými vnútroštátnymi orgánmi pri cezhraničnom presadzovaní príslušných právnych predpisov únie vrátane podpory spoločných inšpekcií. A tiež poskytovanie mediácie a sprostredkovanie riešení v prípade sporov medzi vnútroštátnymi orgánmi. Slovenská vláda ešte 12. decembra 2018 odsúhlasila návrh, aby sa Slovensko uchádzalo o sídlo ELA. Novovznikajúca agentúra by podľa predstáv vlády mohla sídliť v Bratislave. Celkový personál agentúry predpokladá 144 zamestnancov. Rozpočet po ustálení agendy v roku 2023 sa očakáva vo výške 50,9 mil. eur. Tieto výdavky budú hradené z rozpočtu EÚ.

Viac k témam: ELA Európsky orgán práce, europarlament, Rada Európy
Zdroj: Webnoviny.sk - Parlament a Rada EÚ dospeli k predbežnej dohode o zriadení Európskeho orgánu práce © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Ekonomika
Trojica opatrovateliek z východu Slovenska, pôsobiacich v rôznych krajinách, kritizuje aktuálne podmienky na svoju prácu. Nepáči sa im postup sprostredkovateľských agentúr, ani chýbajúca legislatíva.

Tri hlavné problémy

Žiadajú o riešenie situácie a pomoc očakávajú aj od politikov. Ako uviedli na štvrtkovej tlačovej besede v Prešove, situáciu považujú za neúnosnú a otvoreným listom sa chystajú obrátiť na príslušné ministerstvá a predsedu vlády. Opatrovateľky poukázali na tri hlavné problémy týkajúce sa podmienok ich práce. Súvisia podľa nich najmä s činnosťou sprostredkovateľských agentúr a dotýkajú sa uzatvárania zmlúv, sprostredkovateľských poplatkov a nútenej dopravy. Problémy sa podľa nich začínajú už pri podpisovaní zmlúv, ktoré sú jednostranne zvýhodňujúce sprostredkovateľov. Podľa opatrovateliek sa pritom s agentúrou o zmluve rokovať nedá, často ich navyše majú podpisovať pod nátlakom. „Podpisujú ich preto, že sú bez príjmu, sú v regiónoch, kde skutočne nenájde prácu. Tak podpíše. Zmluvy podpisujú ženy bežne na kolene v aute, pretože slovenská strana odmieta dať zmluvy dopredu, aby ste si ich preštudovali. Vyslovene sú agentúry, ktoré to odmietajú,“ upozornila jedna z opatrovateliek Mária Gemzová zo Starej Ľubovne, ktorá ako opatrovateľka pracuje sedem rokov.

Dvojité poplatky

Problémom sú podľa opatrovateliek aj dvojité poplatky, ktoré musia platiť zahraničnej, ale i slovenskej sprostredkovateľskej agentúre. Poplatky sú často žiadané aj v prípadoch uzavretia zmlúv bez zabezpečenia práce. Naopak zo zmlúv vyplývajú v prípade odmietnutia práce vysoké pokuty. „Ide o tisícové sumy. Zmluvy vôbec nie sú výhodné a sú jednostranné, nakoľko opatrovateľky majú len samé povinnosti, žiadne práva. Sprostredkovateľské zmluvy by mali obsahovať aj pokuty voči sprostredkovateľom, keď nepravdivo opíšu klienta, ktorého má opatrovateľka opatrovať, alebo má byť uvedená napríklad skúšobná doba,“ upozornila Alica Kiššová z Čiernej n/Tisou, ktorá má desaťročné skúsenosti s opatrovaním. Opatrovateľkám prekáža aj to, že priamo v zmluvách je viazaná doprava. Tú nemôžu odmietnuť bez sankčného poplatku. Opatrovateľky pritom poukazujú na zlé podmienky pri preprave, častú únavu vodičov, absenciu druhého vodiča, či stav vozidiel. Ako upozornili, práve pre to dochádza k nehodám, pri ktorých však nenesie sprostredkovateľ žiadnu zodpovednosť. Najtragickejším prípadom je v tomto smere smrť ôsmich opatrovateliek, ktoré zahynuli pri dopravnej nehode pri Nitrici v okrese Prievidza z októbra 2017.

Rodinám vyplatili len čiastočné náhrady

Právny zástupca príbuzných obetí havárie Ján Michňak z občianskeho združenia Právna pomoc poškodeným vo štvrtok uviedol, že doteraz nie sú uzatvorené záležitosti okolo vyplatenia finančných náhrad. Rodinám boli vyplatené len čiastočné náklady spojené s pohrebom. "V niektorých prípadoch je to len 50 percent. Nemajetková, citová ujma vôbec nebola zahrnutá. Likvidačným zástupcom, ktorý je na Slovensku, nám bolo oznámené, že táto nemajetková alebo citová ujma nie je v kompetencii povinného zmluvného poistenia, čiže nemôžeme si ju žiadať. Budeme pokračovať ďalej v tejto veci. Pôjde odvolanie voči ich rozhodnutiu a budeme pripravovať návrh žaloby na to, aby nemajetková ujma bola klientom vyplatená," povedal Michňak. Sám pritom označil uzatvárané zmluvy pre opatrovateľky za jednostranne výhodné v prospech agentúr. Zmluvy by si preto podľa neho mali ľudia najskôr preštudovať. „Zvyčajne ale nevedia do čoho idú a to časové rozpätie je také krátke, že si to nevedia prejsť, dať si zmluvu prešetriť,“ dodal Michňak, ktorý pôsobí aj v pozícii mediátora. Možnosťou je podať žalobu na súd. Opatrovateľky pritom žiadajú najmä o zmenu legislatívy v sprostredkovaní opatrovateľov živnostníkov. Chcú vytvorenie zoznamu sprostredkovateľov, ktorý by umožnili ich kontrolu a tiež zavedenie licencií.

Nekalé praktiky

„Podľa nášho názoru nie je mysliteľné, aby sprostredkovanie organizoval hocikto. Ide o opateru chorých, starých a často dementných ľudí, a preto požadujeme od sprostredkovateľa odbornosť a primerané znalosti,“ zdôraznila Kiššová. Pre opatrovateľky žiadajú aj zavedenie právneho poradenstva a tzv. horúcej linky, na ktorej by sa v prípade nejasností a otázok vedeli poradiť. „Slovenské orgány tak získajú prehľad o nekalých praktikách, daňových únikoch, práci na čierno a podmienkach zmlúv, ktoré odporujú zákonom a dobrým mravom,“ dodala. Opatrovateľky navrhujú aj vytvorenie Úradu splnomocnenca vlády pre opatrovateľov a žiadajú, aby nedochádzalo k plateniu poplatkov slovenskému sprostredkovateľovi a následne platenie poplatkov zahraničným agentúram. Zároveň vyzývajú opatrovateľov, „aby nepodpisovali vazalské zmluvy.“ Trojica opatrovateliek uviedla, že nezastupujú žiadnu skupinu opatrovateliek. Vychádzajú však z vlastných dlhoročných skúseností a spravujú viacero skupín na sociálnej sieti, kde si opatrovatelia vymieňajú svoje skúsenosti. Uvažujú aj o založení občianskeho združenia a na tlačovej besede ich prišli podporiť aj ďalšie opatrovateľky. Výzvu na legislatívne riešenie problému chcú v najbližšej dobe adresovať premiérovi Petrovi Pellegrinimu, ako aj na rezorty vnútra a práce, sociálnych vecí a rodiny.

Viac k témam: opatrovateľka, opatrovateľky senior, premiér Slovenskej republiky
Zdroj: Webnoviny.sk - Opatrovateľky ostro kritizujú podmienky na svoju prácu v zahraničí, Pellegrinimu chcú napísať list © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Ekonomika

BRATISLAVA 14. februára (WebNoviny.sk) - Súd v kenskej metropole Nairobi vo štvrtok udelil trest smrti policajtovi za zabitie zadržaného. Nahashon Mutua v roku 2013 na policajnej stanici v Nairobi ubil na smrť kovovou tyčou Martina Koomeho, ktorý bol zadržaný po bitke.

Vinu chcel zvaliť na kolegu

Mutua sa snažil v procese vyšetrovania prípadu zvaliť zabitie zadržaného na iného policajta, v decembri minulého roku ho však z tohto činu usvedčili. Podľa britskej BBC ide o prekvapivo tvrdý trest, najmä preto, že policajné násilie je v tejto krajine na dennom poriadku a väčšinou ho nikto nepostihuje.

Zabili aj šesťmesačné dievčatko

V rovnaký deň ako padlo rozhodnutie o treste smrti pre Mutuu navyše v inej pojednávacej sieni toho istého súdu v Nairobi podľa BBC uznali vinnými piatich policajtov v prípade úmrtia šesťmesačnej Samanthy Pendo. Tá utrpela zranenia hlavy pri policajnom zásahu proti opozičným demonštrantom po prezidentských voľbách v roku 2017. Tri dni po policajnom zásahu zraneniam v nemocnici podľahla.

Viac k témam: policajt, trest smrti
Zdroj: Webnoviny.sk - Policajt v Keni dostal trest smrti, kovovou tyčou ubil zadržaného Martina © SITA Všetky práva vyhradené.

Published in Svet
Strana 1 z 5

Reklama