26. júl 2024
Facebook

26.7.2024 (SITA.sk) - Mesto Stropkov muselo dočasne uzatvoriť areál letného kúpaliska. Stalo sa tak na základe výsledkov rozboru tohtotýždňových vzoriek vody z bazénov. Ako mesto informuje na sociálnej sieti, v odobraných vzorkách boli prekročené limity baktérie Staphylococcus aureus, tzv. zlatého stafylokoka.

Problém bol už na začiatku

Areál letného kúpaliska v Stropkove otvorili v tejto sezóne až 5. júla, teda zhruba o dva týždne neskôr ako vlani. Samospráva čakala na úspešné výsledky overenia kvality vody. „Od spustenia prevádzky robíme všetko pre čo najvyššie pohodlie, ale aj bezpečnosť návštevníkov v celom areáli. Bohužiaľ, výsledky mikrobiologického rozboru nedopadli dobre. A to aj napriek tomu, že podľa usmernenia odborne spôsobilých osôb i hygienikov v maximálnej možnej miere aplikujeme do vody prostriedky pre udržanie bezchybnej kvality vody, nepretržite dbáme na hygienu a vykonávame opatrenia pre bezpečie a pohodlie návštevníkov,“ uviedla radnica.

Zdravie je na prvom mieste

Dodala, že situáciu začala okamžite riešiť. Ďalšie vzorky budú odobrané v pondelok, výsledky ale budú k dispozícii až vo štvrtok. „Toto nepopulárne opatrenie nás veľmi mrzí, chceme však zdôrazniť, že zdravie a bezpečnosť našich návštevníkov je na prvom mieste. Prijali sme zodpovedné rozhodnutie a urobíme všetko pre to, aby bol areál čo najskôr k dispozícii širokej verejnosti,“ dodalo mesto.

Viac k témam: Kúpalisko
Zdroj: SITA.sk - Kúpalisko v Stropkove museli pre nevyhovujúcu kvalitu vody dočasne zatvoriť © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Rover Perseverance amerického Národného úradu pre letectvo a vesmír (NASA) na Marse našiel skalu, ktorá by mohla niesť známky života spred niekoľkých miliárd rokov. Ako informuje portál Space.com, vedci v tíme misie sú nadšení, ale zostávajú vo svojej radosti opatrní, keďže na potvrdenie ich teórie je potrebná ďalšia analýza.

Skalou kedysi pretekala voda

Skala v tvare hrotu šípu, ktorú vedci pomenovali Cheyava Falls, obsahuje chemické znaky a štruktúry, ktoré mohli byť vytvorené mikrobiálnym životom pred miliardami rokov, keď bola červená planéta podstatne vlhšia ako v súčasnosti. Nástroje Perseverance v nej zaznamenali organické zlúčeniny, ktoré sú predchodcami chemického zloženia teraz známeho života. Po celej dĺžke skaly sa tiahnu žily síranu vápenatého, čo sú minerálne usadeniny, ktoré naznačujú, že kedysi skalou pretekala voda, ktorá je pre život nevyhnutná. Rover tiež zaznamenal desiatky milimetrových škvŕn, z ktorých každá je obklopená čiernym prstencom. Tieto prstence obsahujú železo a fosfát, ktoré sú tiež viditeľné na Zemi ako výsledok chemických reakcií za účasti mikróbov.

Vzorky musia dostať na Zem

Cheyava Falls sa nachádza na okraji 400 metrov širokého riečneho údolia Neretva Vallis. Vedci sa domnievajú, že tento staroveký kanál bol vyhĺbený už dávno pre vodu prúdiacu do krátera Jezero. Jedným z možných scenárov je, že bahno, ktoré už obsahovalo organické zlúčeniny, sa vylialo do údolia a neskôr sa stmelilo do skaly. Druhá epizóda presakovania vody do vytvorenej horniny by vytvorila na objekte žily síranu vápenatého a čierne prstencovité škvrny. Na to, aby vedci mohli naozaj pochopiť, čo sa udialo pred miliardami rokov, musia dostať vzorky Cheyava Falls z Marsu na Zem a preskúmať ich silnejšími zariadeniami, ako má rover.

Náklady dosiahli 11 miliárd dolárov

Návrat zozbieraných vzoriek na Zem však čelí mnohým prekážkam, pričom náklady tohto úsilia sa už vyšplhali na 11 miliárd dolárov. V súčasnej podobe si program vyžaduje viacero letov na Mars, aby sa tam dostalo špecializované vozidlo, a potom buď Perseverance pôjde k vozidlu a odovzdá zozbierané vzorky, alebo tieto vzorky odovzdá vrtuľníku, ktorý odovzdanie dokončí. Potom by výstupný modul vyniesol vzorky na obežnú dráhu, kde by ich kozmická loď vyzdvihla a vrátila na Zem.

Viac k témam: Cheyava Falls, Mars, Rover Perseverance, Vesmír
Zdroj: SITA.sk - Rover Perseverance našiel na Marse skalu, ktorá možno nesie prastaré známky života © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Dôvodom je katastrofálne nakladanie s financiami vládou, ktoré vyústilo do začiatku preverovania jej hospodárenia so štátnymi financiami Európskou komisiou. Podľa Demokratov Ficova vláda expresne zadlžuje každého jedného občana a Slovensko patrí medzi najväčších rozpočtových "hriešnikov" v Európskej únii. Informovala o tom hovorkyňa strany Demokrati Martina Kakaščíková.

Fico rozhádzal miliardu eur

Podľa bývalého premiéra a ministra financií Eduarda Hegera komisia poukázala na to, že slovenská vláda veľmi nezodpovedne nakladá s peniazmi všetkých. "Bezdôvodne zadlžuje ľudí, výrazne zvyšuje riziko bankrotu krajiny a tiež riziko obrovského poklesu životnej úrovne Slovákov," uviedol Heger. Ak by vláda pokračovala vlani v rozpočte tak, ako ho nastavila Hegerova vláda, bola by podľa strany "diera" v rozpočte menšia o viac ako miliardu eur, teda deficit verejných financií, by bol nižší ako štyri percentá HDP. Deficit takmer päť percent pripisujú premiérovi Ficovi, ktorý mal pred prezidentskými voľbami "rozhádzal" za necelé tri mesiace miliardu eur.

Rozpočtová diera narastie

"To boli všetky tie nesystematické kroky ako dorovnanie 13. dôchodkov, odmeny policajtom a podobne - samozrejme, za účelom získania podpory verejnosti pre Petra Pellegriniho. Iste, všetci si zaslúžia pomoc od štátu, no aj ekonóm začiatočník vie, že ak raz niečo v rozpočte nemáte vopred naplánované a zrazu si zmyslíte, že idete rozdávať milióny až miliardy, celý systém sa vám doslova rozsype. To presne sa stalo Slovensku a Európska komisia na to oprávnene reaguje," upozornil bývalý štátny tajomník na rezorte financií Ľuboš Jančík. Problémom nemá byť iba vlaňajší deficit. Rozpočtoví experti z eurokomisie podľa strany poukázali aj na to, že budúci rok má byť diera v rozpočte ešte vyššia o ďalších 8 miliárd eur, teda približne 6 percent HDP. V prepočte na jedného obyvateľa Slovenska tak stúpne dlh krajiny skoro o 1 500 eur. "Vláda by mala okamžite zvolať krízovú ekonomickú radu za účasti odborníkov, politikov, zamestnávateľov a odborov a rozprávať sa o serióznej hospodárskej stratégii Slovenska s konkrétnymi opatreniami a hľadať pre ňu širokú politickú a spoločenskú zhodu," dodal Heger.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Štátny rozpočet, Verejné financie
Zdroj: SITA.sk - Slovensko je jedným z rozpočtových hriešnikov Únie, Demokrati žiadajú zvolať krízovú radu © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Ruské úrady zatkli bývalého námestníka ministra obrany a obvinili ho z korupcie. Dmitrija Bulgakova, ktorý bol takmer 15 rokov do septembra 2022 námestníkom pre vojenskú logistiku, zadržala Federálna bezpečnostná služba (FSB) v piatok a vzala ho do väzby v moskovskom väzení Lefortovo.

Viac o téme: Vojna na Ukrajine

Informuje o tom na svojej webstránke denník The Guardian.

Logistické zlyhania

Bulgakov, ktorý je držiteľom niekoľkých popredných vojenských a civilných ocenení vrátane vyznamenania Hrdina Ruskej federácie, bol široko obviňovaný z logistických zlyhaní ruskej armády na začiatku invázie na Ukrajinu. V dôsledku nich boli vojaci vážne nedostatočne zásobovaní a postup ruských síl stagnoval.

Čistky v armáde

Zatknutie Bulgakova je najnovšie zo série takýchto incidentov v rámci pretrvávajúcich čistiek vo vrcholových orgánoch ruskej armády. Pozorovatelia tieto zmeny vnímajú najmä ako pokus vodcu Vladimira Putina o zníženie korupcie na ministerstve obrany a zefektívnenie vojenskej výroby kľúčovej pre dlhú vojnu proti Ukrajine.

Viac k témam: Korupcia, rusko-ukrajinský konflikt
Zdroj: SITA.sk - Pre korupciu zatkli v Rusku bývalého námestníka ministra obrany Dmitrija Bulgakova © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Ruské plavidlo je podozrivé z narušenia fínskeho námorného územia vo Fínskom zálive. Fínske ministerstvo obrany vo vyhlásení uviedlo, že údajné narušenie sa odohralo vo východnej časti zálivu v piatok popoludní a vyšetruje ho pohraničná stráž. Rezort viac podrobností neuviedol. Fínske noviny Helsingin Sanomat však s odvolaním sa na predstaviteľov z pohraničnej stráže informovali, že spomenuté plavidlo je hydrografická prieskumná loď ruského námorníctva Michail Kazanskij. Loď, ktorá sa okrem iného používa na podmorskú topografiu a opravy, podľa novín vplávala do fínskych teritoriálnych vôd južne od mesta Hamina bez povolenia a narušenie trvalo približne sedem minút.

Viac k témam: Fínsky záliv, Ruská loď
Zdroj: SITA.sk - Prieskumná loď ruského námorníctva narušila fínske teritoriálne vody © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Počas včerajšieho dňa boli policajti z Petržalky na základe telefonického oznámenia privolaní do jedného z bytov na Mlynarovičovej ulici. Tam sa nachádzalo telo 74 ročnej ženy bez známok života. Za účelom zistenia presnej príčiny smrti nariadili vykonanie pitvy tela ženy a prípad si prevzal vyšetrovateľ odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave. Ako dodal Michal Szeiff, hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave v tejto súvislosti je vedené trestné stíhanie vo veci trestného činu neposkytnutia pomoci a trestného činu usmrtenia.

V prípade, ak sa vám nezobrazil zdieľaný obsah nad týmto textom kliknite sem


Viac k témam: Krimi, Trestné stíhanie, Vyšetrovanie
Zdroj: SITA.sk - V byte na Mlynarovičovej ulici našli telo ženy bez známok života, prípadom sa zaoberá kriminálna polícia © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Podporuje zdravé srdce, zlepšuje stav kostí, znižuje riziko cukrovky, rakoviny a zmierňuje nepríjemné príznaky menopauzy. Tofu je superpotravina, obsahuje vzácne látky izoflavóny, ktoré sa považujú za silné antioxidanty. Je vhodná pre každého, výnimkou sú len ľudia trpiaci na alergiu na sóju. Svetový deň tofu je dôvodom na malú oslavu. Tofu má svoj domov v Ázii. Podľa čínskej tradície patrili sójové bôby medzi päť posvätných plodín. Približne od roku 900 nášho letopočtu je základom japonskej kuchyne. V krajine vychádzajúceho slnka patrí medzi vôbec najbežnejšie potraviny, Japonci jedia tofu denne. Postupne sa jeho popularita rozšírila aj na západ. V anglických kuchárskych knihách sa tento názov objavil prvý raz na začiatku 19. storočia. Dnes ho poznajú takmer na celom svete a nedajú na neho dopusiť vegáni, vegetariáni ani tí, ktorí sa chcú stravovať pestro, vyvážene a zároveň racionálne.

Ingrediencia mnohých tvárí

Niektorí považujú tofu za náhradu mäsa, iní za tvaroh, ďalší ho nazývajú sójovým syrom. V Ázii sa hovorí, že je to mäso bez kostí. Tofu je však skutočný originál vo svete potravín. Nie je to žiadna náhrada, ale plnohodnotné, výživné a zdravé jedlo, ktoré má miesto v každej kuchyni. Vyrába sa podobne ako syr, ale základnou surovinou je sójové mlieko, respektíve nápoj získaný zo sójových bôbov. Má jemnú textúru, neutrálnu chuť, ktorá sa dá kombinovať s rôznymi bylinkami, korením, pripravovať na sladko, na slano, variť, piecť aj grilovať. Stačí iba popustiť uzdu fantázii. Okrem toho, že si ho viete pripraviť na milión spôsobov, hodí sa napríklad aj do redukčnej diéty, má totiž málo kalórií a veľa pozitívnych živín, napríklad bielkovín.

Svetový deň tofu

Popularita tofu rastie, a tak sa v roku 2014 Spoločnosť na ochranu zvierat rozhodla, že si zaslúži oslavu. Na 26. júl preto vyhlásila Svetový deň tofu. Práve v tento deň chce, aby sa viac hovorilo o tofu, zdôrazňovali sa jeho benefity, ale hlavne, aby zákazníci dostali inšpiráciu, ako si ho čo najchutnejšie pripraviť a prečo ho pridať do bežného jedálnička. "Tofu je neuveriteľné jedlo. Je také všestranné, že si zaslúži svoj špeciálny deň," hovoria zástupcovia Spoločnosti na ochranu zvierat. Experti pripomínajú, že tofu dokáže absorbovať všetky chute, s ktorými sa varí, má jemnú štruktúru a dajú sa z neho pripraviť slané aj sladké jedlá. A čo je dôležité, určite sa netreba ničoho obávať a experimentovať.

Strašiak zvaný GMO

Zákazníci, ktorí si poctivo vyberajú suroviny, z ktorých budú variť, sa často zaujímajú aj o ich pôvod. Na Slovensku sa kvality tofu rozhodne netreba báť. Väčšina sóje totiž pochádza z európskej produkcie a Európska únia pestovanie geneticky modifikovanej sóje nepovoľuje. V našom regióne sa pestuje pomerne veľa sóje, tá najkvalitenejšia má certifikát Donau Soja. Táto organizácia združuje viac ako 300 farmárov z oblasti povodia rieky Dunaj, kontroluje dodržiavanie najvyšších ekologických štandardov. Gro sóje, ktorá sa nachádza na pultoch slovenských obchodov dokonca pochádza od našich farmárov.

Európske prvenstvo v konzumácii tofu

Už takmer tri desaťročia sa tofu vyrába aj na Slovensku. Značka Lunter z Banskej Bystrice začala ako malá rodinná firma, dnes ich výrobky nájdeme na pultoch 29 krajín. No a práve na Slovensku je najvyššia spotreba tofu na obyvateľa v celej Európe. Našinec skonzumuje 390 gramov ročne. V porovnaní s Japonskom, však máme stále, čo dobiehať. Spotreba na obyvateľa tam dosahuje úctyhodných 16,5 kilogramu ročne.

Chutné a zdravé recepty s tofu:

Vegánsky cheesecake s karamelovou nátierkou

Korpus
  • 200 g sušienky / keksy
  • 80 g rastlinné maslo
Plnka:
  • 570 g Lunter tofu Natural
  • 285 g krémová nátierka naturálna
  • 285 g kryštálový cukor
  • 0,05 l citrónová šťava
Poleva:
  • Karamelová nátierka
Do väčšej misy vložíme naturálne tofu, krémovú nátierku, citrónovú šťavu, cukor a vypracujeme plnku. Sušienky rozdrvíme do nádobky a zmiešame s maslom. Do formy na cheesecake najprv natlačíme rozdrvené sušienky s maslom, potom pridáme plnku a necháme zachladiť. Po cca 20 minútach zalejeme cheesecake roztopenou karamelovou nátierkou. Následne ho vložíme do chladničky aspoň na 5 hodín, aby dezert pekne stuhol.

Sendvič s grillovaným tofu

  • LUNTER tofu Smoked, LUNTER Seafoo tofu MEDITERRANEAN alebo LUNTER tofu GYROS
  • ciabatta
  • bazalkové pesto
  • sušené paradajky
  • čerstvé paradajky
  • olivy
  • rukola, poľníček
  • vegan mayo
Tofu nakrájame na plátky a opekáme na grile či na panvici z oboch strán. Ciabattu pozdĺžne prekrojíme, jemne pokvapkáme olivovým olejom a tiež na chvíľu opekáme na grile. Obe polovice pečiva potrieme bazalkovým pestom, pridáme aj vegan mayo a následne vrstvíme ostatné ingrediencie - olivy, ugrilované tofu, rukolu a poľníček, čerstvé paradajky aj sušené paradajky. Sendvič zatvoríme a vychutnávame si stredomorské chute:)

Vlašský šalát s tofu

  • Varené zemiaky 200 g
  • Vegan majonéza
  • mrazený hrach 100 g
  • sterilizovaná mrkva 50 g
  • sterilizovaná uhorka 50 g
  • Lunter tofu párky jemné 50 g
  • horčica 1 PL
  • Soľ
  • korenie
  • Worchesterová omáčka
Zemiaky pretlačíme cez mriežku, párky nakrájame na drobno a vložíme do misky. Pridáme mrkvu, nakrájanú uhorku a hrášok a premiešame. Dochutíme soľou, Korením, horčicou, worchesterovou omáčkou a vegan majonézou. Šalát necháme odstáť v chladničke aspoň hodinku. Informačný servis

Viac k témam: PR, Svetový deň tofu, tofu
Zdroj: SITA.sk - Oslávte Svetový deň tofu: Objavte jeho všestrannosť a benefity © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí SR Juraj Blanár v piatok telefonoval so svojím maďarským kolegom Petrom Szijjártóm. Ako minister informoval, na piatkovom rozhovore sa vzájomne informovali o konaní vo veci nášho podania pre porušenie asociačnej zmluvy. „Dohodli sme sa, že budeme aj naďalej koordinovať naše kroky vo vzťahu k Európskej komisii (EK), ktorá musí zastupovať v prvom rade záujmy členských štátov. Ak sú primárne postihnuté dva štáty porušením asociačnej dohody zo strany Ukrajiny, o to viac by sme očakávali ochotu pomôcť zo strany EK, a nie tak, ako prebehlo rokovanie jej zástupcov 24. júla, že riešenie tohto problému oddialili,“ povedal Blanár.

Viac k témam: asociačná dohoda
Zdroj: SITA.sk - Blanár telefonoval so svojím maďarským kolegom Szijjártóm o porušovaní asociačnej zmluvy Ukrajinou © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Spoločnosť Schneider Electric™, globálny líder v oblasti digitálnej transformácie energetického manažmentu a automatizácie, rozširuje možnosti certifikátov pre dátové centrá a kritickú infraštruktúru v rámci programu EcoXpert™ Partner Program. Nové certifikáty v rámci programu EcoXpert™ sú navrhnuté tak, aby pomohli obchodným partnerom spoločnosti Schneider Electric získať nové znalosti a zručnosti a sú zamerané na posilnenie expertízy v oblasti dátových centier a riešení kritickej infraštruktúry. Certifikáty od spoločnosti Schneider Electric sú uznávané ako dôveryhodná značka vo viacerých odvetviach. Nové certifikáty Schneider Electric pre dátové centrá a kritickú infraštruktúru v rámci partnerského programu EcoXpert sú určené partnerom, ktorí sa zaoberajú návrhom a výstavbou dátových centier, špecialistom na chladenie a napájanie, systémovú integráciu a automatizáciu procesov, dodávateľom elektrických a mechanických zariadení a poskytovateľom služieb. Aktuálnosť informácií v rámci vzdelávania odborníkov na dátové centrá je veľmi dôležitá. Pravidelné školenia a zvyšovanie kvalifikácie zabezpečujú, aby špecialisti mali prehľad o najnovších trendoch a využívali ich v riešenia pre vlastných zákazníkov. Program je určený na vzdelávanie, podporu a vytvára príležitosti na spoluprácu. Vzdelávanie v rámci programu EcoXpert™ zahŕňa:

  • Online školenia: Školenia zamerané na navrhovanie a tvorbu kritických infraštruktúrnych riešení, ako sú napájanie, chladenie, nasadenie softvéru a riešenia dátových centier na kľúč.
  • Certifikácia: Poskytovanie priemyselne uznávaných certifikátov ako dôkaz spôsobilosti pre potenciálnych zákazníkov a partnerov.
  • Prístup ku komplexnému partnerskému ekosystému: Prehľad jednotlivých riešení a postupov.
  • Prístup k ďalším certifikátom: Prístup k ďalším certifikátom v ďalších segmentoch spoločnosti Schneider Electric, ktoré zvyšujú možnosť rozvíjať odborné znalosti v oblasti digitálnych, efektívnych a udržateľných riešení.
  • Partnerský portál: personalizované online prostredie, ktoré poskytuje nepretržitý prístup k všetkému obsahu, nástrojom, výhodám a školeniam.
  • Technická predpredajná podpora: Program podpory pre dátové centrá a kritickú infraštruktúru pre certifikovaných partnerov.
  • Služby Resell & Perform: Certifikovaní partneri sú oprávnení nakupovať a ďalej predávať služby so schválenou registrovanou príležitosťou (program ORP).
Spoločnosť Schneider Electric ponúka flexibilné a cenovo výhodné školenia pre zákazníkov pre mnohé produkty a riešenia. Kurzy sú k dispozícii v rôznych typoch vrátane online, virtuálnych aj prezenčných. Ďalšie informácie o vzdelávaní v Schneider Electric obsahuje špecializovaná stránka. O možnostiach registrácie do partnerského programu EcoXpert™ sa informujte prostredníctvom registrácie. Informačný servis

Viac k témam: EcoExpert, PR, Schneider Electric
Zdroj: SITA.sk - Program EcoXpert od Schneider Electric ponúka nové vzdelávacie certifikáty v oblasti udržateľných dátových centier a kritickej infraštruktúry © SITA Všetky práva vyhradené.

26.7.2024 (SITA.sk) - Stabilizačný príspevok pre silové zložky vo výške 5-tisíc eur, ktorý predstavil minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok spolu s ministrom spravodlivosti a ministrom obrany na stabilizáciu situácie, je výsmechom policajtov. Strana Sloboda a Solidarita (SaS) pripomenula, že Šutaj Eštok nedávno ponúkol svoju hlavu v prípade, že sa policajtom tento rok nezvýšia platy. Odbornosť tejto vlády je podľa Branislava Gröhlinga, predsedu SaS na tej istej úrovni, ako bola odbornosť Igora Matoviča. „Keď rozpočítame 5 000 eur na 23 rokov, ktoré musia policajti odslúžiť, aby mali na príspevok nárok, znamená to, že sa im mesačne zvýši plat približne o 20 eur. Najsmiešnejšie na celom návrhu je, že príspevok dostanú len vybrané skupiny policajtov. Tí, ktorí práve nastúpili alebo tí, ktorí sa chystajú na výsluhový dôchodok. Všetci medzi 1. a 19. rokom služby nemajú nárok na nič,“ vysvetlil Gröhling a dodal, že koalícia ohrozuje bezpečnosť Slovenska. Podľa neho hrozí značné oslabenie polície, pretože s návrhom na príspevok policajti súhlasiť nebudú a začnú odchádzať. Juraj Krúpa poslanec NR SR za SaS doplnil, že minister vnútra Šutaj Eštok nie je schopný riešiť situáciu v polícii, ktorá sa pod jeho rukami začína rozkladať. „Namiesto toho, aby prišiel s koncepčným návrhom postupného navyšovania platov a zlepšovania sociálnej situácie policajtov a justičnej stráže, predostrel návrh, ktorý veľmi nápadne pripomína Matovičovu atómovku z novembra 2022. Ten vtedy navrhoval pre zdravotníkov jednorazový príspevok vo výške 5 000 eur,“ povedal Krúpa s tým, že koalícia sa snaží jej neschopnosť prekrývať aroganciou, vyhrážkami a šírením bludov. Podľa Krúpu je príznačné, že policajný prezident sa na tlačovej konferencii, na ktorej návrh predstavili, ani nezúčastnil.

Viac k témam: Ficova vláda 2023 - 2027 (koalícia Smer-SD Hlas-SD SNS), Minister obrany SR, Minister spravodlivosti SR, Policajti, Stabilizačný príspevok
Zdroj: SITA.sk - Stabilizačný príspevok je výsmechom pre policajtov, Šutaj Eštok by mal podľa SaS odstúpiť © SITA Všetky práva vyhradené.

Strana 1 z 8969

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner