27. júl 2024
Facebook
utorok, 11 júl 2017 11:00

Nemecký Siemens má podozrenie, že jeho dodávky turbín do Ruska skončili na Kryme

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BERLÍN 11. júla (WebNoviny.sk) - Nemecký priemyselný konglomerát Siemens má podozrenie, že prinajmenšom dve plynové turbíny dodané Rusku skončili v rozpore so sankciami Európskej únie a proti vôli spoločnosti na Kryme. Odporúčame:
Sankcie proti Rusku pretrvajú, pokiaľ nezmení postoj k Ukrajine, tvrdí Tillerson Spoločnosť o tom informovala v pondelok. Podľa jej údajov mal nešpecifikovaný ruský zákazník opakovane písomne potvrdiť, že turbíny sa nedostanú na ukrajinský polostrov, ktorý Moskva obsadila v roku 2014. „Toto konanie znamená jasné porušenie zmluvy o dodávke so Siemensom,“ uviedla firma s tým, že ustanovila pracovnú skupinu, ktorá preskúma jej všetky ruské kontrakty. Odporúčame:
Putin predĺžil zákaz dovozu západných potravín, Európska komisia pokračuje v podpore farmárov Európska únia v rámci sankčného režimu povoľuje vyvážať do Ruska zariadenia pre energetické odvetvie, nesmú sa však exportovať na okupovaný Krym. Prokuratúra v Mníchove medzitým informovala, že zvažuje vyšetrovanie s cieľom zistiť, či Siemens dodávkami z minulého leta neporušil sankcie EÚ.

Viac k témam: ekonomika, Krym, Rusko, Siemens
Zdroj: Webnoviny.sk - Nemecký Siemens má podozrenie, že jeho dodávky turbín do Ruska skončili na Kryme © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 290 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner