26. júl 2024
Facebook
štvrtok, 13 júl 2017 19:00

Slovensku hrozí pokuta od Európskej komisie. Penále sa navýšia, pokiaľ vláda neschváli smernicu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRATISLAVA 13. júla (WebNoviny.sk) - Európska komisia prijala rozhodnutie o postúpení prípadov Belgicka, Chorvátska a Slovenska na Súdny dvor EÚ pre omeškanie transpozície smernice o znížení nákladov na širokopásmové pripojenie. Členské štáty mali smernicu previesť do svojich národných právnych poriadkov do 1. januára minulého roka. Odporúčame:
Európska komisia začala voči Maďarsku právne konanie za zákon o mimovládnych organizáciách „Komisia požiada Súdny dvor, aby na tieto tri krajiny uložil penále z omeškania za každý deň odo dňa vynesenia rozsudku, až kým smernica nenadobudne účinnosť v ich národnom práve,“ uviedla Natália Podkonická zo Zastúpenia Európskej komisie v SR. Nové pravidlá majú rozšíriť prístup ľudí v EÚ k vysokorýchlostnému internetu. Smernica o znížení nákladov na širokopásmové pripojenie môže ušetriť až 30 % nákladov na zavedenie vysokorýchlostného internetu. Obsahuje napríklad pravidlá využívania súčasných pevných infraštruktúr vysokorýchlostného internetu. Smernica rieši koordináciu stavebných prác v rôznych odvetviach vrátane telekomunikácií, odpadových vôd, dopravy a ďalších. Odporúčame:
Európska komisia schválila ružomberským papierňam 49-miliónovú pomoc od štátu „Vďaka týmto opatreniam sa vytvoria podmienky na efektívnejšie rozmiestnenie novej pevnej infraštruktúry, aby spojazdnenie sietí zlacnelo. Uplatňovanie smernice o znížení nákladov na širokopásmové pripojenie je veľmi dôležité aj z hľadiska dokončenia jednotného digitálneho trhu a zlepšenia vzájomnej prepojenosti,“ konštatovala Podkonická.

Viac k témam: Európska komisia (EK), internet, pokuta
Zdroj: Webnoviny.sk - Slovensku hrozí pokuta od Európskej komisie. Penále sa navýšia, pokiaľ vláda neschváli smernicu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 284 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner