26. júl 2024
Facebook
pondelok, 31 júl 2017 08:00

Vysoké Tatry a Košice získali autobusové spojenie s Krakovom, Varšavou a Budapešťou

Written by 
Rate this item
(0 votes)

POPRAD 31. júla (WebNoviny.sk) - Vysoké Tatry a Košice získali pravidelné priame autobusové spojenie s Krakovom, Varšavou a Budapešťou. Český súkromný dopravca LEO Express otvoril 29. augusta novú autobusovú linku. Medzinárodné spojenie premáva denne na trase Varšava - Krakov - Stará Ľubovňa - Kežmarok - Poprad - Prešov - Košice - Budapešť. Linka nadväzovuje aj na ďalšie vlakové a autobusové spoje dopravcu, a to napríklad z Prahy, Žiliny, Mukačeva, Katovíc, Lodže, Torune a Gdanska.

Cieľom je priviesť turistov

Podľa spoločnosti požadovali dopravné napojenie z Poľska už dlhodobo osobitne podnikatelia v cestovnom ruchu a miestne samosprávy. Nová linka obsluhuje deväť poľských miest, vrátane Krakova a Varšavy. V nadväznosti na ďalšie spojenia sa vytvorilo napojenie aj na ďalších 15 poľských miest až k Baltskému moru. Odporúčame:
V Tatrách posilnili spoje na železniciach, reagujú na sťažnosti návštevníkov „Cieľom nového spojenia je ponúknuť atraktívne spojenie a priviesť turistov z Poľska a Maďarska do Tatier, do termálnych akvaparkov alebo do historických Košíc,“ uviedol Peter Jančovič, obchodný riaditeľ dopravnej spoločnosti, ktorá linky prevádzkuje.

Zastávka na letisku v Budapešti

Autobusy majú zastávku aj priamo na budapeštianskom letisku. Časy príjazdu a odjazdu sú prispôsobené tak, aby bol zaistený príjazd na letisko ráno a odjazd večer. Dopravca tiež vďaka pristavenému prípojnému minibusu na krakovskej autobusovej stanici ponúka napojenie priamo pred brány terminálu krakovského letiska alebo k turistickým atrakciám a do hotelov na území celého Krakova. Český dopravca je na Slovensku známy vďaka vlakovej linke Praha - Ostrava - Žilina - Poprad - Prešov - Košice, ktorá premáva dvakrát denne a funguje ako jeden z mála vlakových spojov na Slovensku bez nároku na akékoľvek dotácie. O novom dopravnom spojení informovala spoločnosť.

Viac k témam: Leo Express, Vysoké Tatry
Zdroj: Webnoviny.sk - Vysoké Tatry a Košice získali autobusové spojenie s Krakovom, Varšavou a Budapešťou © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 266 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner