27. júl 2024
Facebook
sobota, 29 júl 2017 14:00

Video: Z Egypta letecky dopravili 13-mesačné dieťa s vážnou infekciou, rodinu prijali na Kramároch

Written by 
Rate this item
(0 votes)

  • aktualizované 29. júla, 13:24
BRATISLAVA 29. júla (Webnoviny.sk) - Letecký útvar Ministerstva vnútra Slovenskej republiky v noci na sobotu zabezpečil letecký transport len 13-mesačného dieťaťa z Egypta. Agentúru SITA o tom informoval hovorca ministra vnútra Ivan Netík.

Dievčatko bojuje so závažnou infekciou

Upresnil, že malé dievčatko spolu s rodičmi a súrodencom v sobotu skoro ráno previezli na Slovensko a všetkých štyroch po prílete dopravili sanitky do nemocnice na bratislavských Kramároch. Ministerstvo vnútra SR na transporte malej pacientky spolupracovalo s ministerstvom zahraničných vecí a ministerstvom zdravotníctva. „Malé dievčatko ochorelo na závažné infekčné ochorenie počas dovolenky so svojimi rodičmi a ďalším súrodencom v letovisku Marsa Alam. Stav malej pacientky sa rapídne zhoršil. Vzhľadom na to, že nemocnica v dovolenkovej destinácii nebola uspôsobená na diagnostiku a liečbu dievčatka, egyptskí lekári odporučili čo najrýchlejší transport na Slovensko,“ pripomenul Netík.

Poisťovňa by rodinu priviezla až v nedeľu

Zdravotná poisťovňa, v ktorej bola rodina počas dovolenky v Egypte poistená, by dokázala podľa hovorcu ministra vnútra zabezpečiť letecký prevoz až v nedeľu podvečer. „Aj preto sa Ministerstvo vnútra SR rozhodlo do Egypta poslať letecký špeciál. V priebehu štyroch hodín od nahlásenia udalosti odletel do egyptskej Hurghady, kde medzitým pacientku previezli, stroj Fokker 100 s medicínskym vybavením a tímom lekárov z Nemocnice sv. Michala v Bratislave,“ dodal hovorca.

Dieťa je mimo ohrozenia života

Ministerstvo zdravotníctva pre médiá potvrdilo transport z letiska do Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch. „Zdravotníci poskytujú dieťaťu potrebnú zdravotnú starostlivosť. Malá pacientka je v stabilizovanom stave mimo ohrozenia života. Výsledky prvých klinických vyšetrení ukazujú, že by nemalo ísť o cudzokrajnú chorobu," informovala v písomnom stanovisku agentúru SITA hovorkyňa Ministerstva zdravotníctva SR Zuzana Eliášová.

Viac k témam: Egypt, nemocnica, Slovensko
Zdroj: Webnoviny.sk - Video: Z Egypta letecky dopravili 13-mesačné dieťa s vážnou infekciou, rodinu prijali na Kramároch © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 255 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner