26. júl 2024
Facebook
utorok, 05 december 2023 17:00

Tri stredné školy v Bratislavskom kraji dostali výhražný e-mail, študenti majú voľno

Written by 
Rate this item
(0 votes)

5.12.2023 (SITA.sk) -

  • aktualizované 5. decembra, 15:54
Bratislavský samosprávny kraj (BSK) prijal v súvislosti s výhražnými e-mailmi, ktoré dostali tri stredné školy, bezpečnostné opatrenia. Na utorkovom brífingu o tom informoval predseda BSK Juraj Droba. Podľa Drobu výhražný e-mail prišiel na Gymnázium Einsteinova v Petržalke, Gymnázium A. Bernoláka v Senci a Gymnázium I. Horvátha v Ružinove. „Komunikujeme s riaditeľmi všetkých našich škôl a rozhodli sme sa im odporučiť, aby zajtra prešli na jeden deň na dištančnú formu výučbu, keďže hrozby sa týkali stredy," uviedol.

Situáciu nechcú podceňovať

Droba poznamenal, že situáciu nechcú podceňovať a od rána sú v kontakte s ministrom vnútra aj novým policajným prezidentom. „Akokoľvek môže vyzerať táto hrozba amatérsky, bezpečnosť detí a zamestnancov našich škôl je na prvom mieste, a preto treba každú hrozbu preverovať," skonštatoval. Zároveň upozornil na šírenie poplašných správ a dezinformácií niektorými médiami. „Chcem vylúčiť, že by prišlo k nejakej streľbe," uviedol a poďakoval všetkým médiám, ktoré informujú verejnosť pravdivo. Obyvateľov BSK vyzval, aby sa nepoddávali tým, ktorí šíria strach a teror.

Študenti sú pobúrení

Študentská rada stredných škôl (ŠRSŠ) dôrazne odsudzuje utorkové udalosti spojené s výhražnými správami, ktoré boli zaslané stredným školám v Bratislavskom kraji. „Sme znepokojení z toho, že stredoškoláci a stredoškoláčky sa dostávajú do ohrozenia života, a nie je im umožnené cítiť sa vo vzdelávacom prostredí bezpečne," uvádzajú predstavitelia ŠRSŠ vo svojom vyhlásení a vyzývajú zriaďovateľov škôl, aby k situácii pristúpili rozvážne a zodpovedne, a aby životy študentov či zamestnancov neboli ohrozené. Zároveň žiadajú študentov, aby sa riadili pokynmi zriaďovateľov škôl a bezpečnostných zložiek. „Veríme, že kompetentné orgány situáciu v najbližšom čase vyriešia," dodávajú. Vyhlásenie vytvorilo a schválilo viac ako 60 členov ŠRSŠ.

Viac k témam: E-mail, Krimi, Poplašná správa, Vyhrážanie
Zdroj: SITA.sk - Tri stredné školy v Bratislavskom kraji dostali výhražný e-mail, študenti majú voľno © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 30 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner