27. júl 2024
Facebook
piatok, 11 september 2020 21:00

Lietadlá Boeing 737 Max majú za sebou prvé testy, ich používanie sa prerušilo po dvoch haváriách

Written by 
Rate this item
(0 votes)

11.9.2020 (Webnoviny.sk) - Európska agentúra pre bezpečnosť letectva (EASA) informovala, že v piatok ukončila prvé letové testy lietadiel Boeing 737 Max. Tie po celom svete uzemnili po tom, ako dve smrteľné nehody odhalili konštrukčné chyby. Ako uviedla EASA, testovacie lety sa z dôvodu cestovných obmedzení spôsobených pandémiou koronavírusu uskutočnili v kanadskom Vancouveri. Podľa uvedenej organizácie predstavujú "ďalší krok" pri návrate týchto strojov do plnej prevádzky.

Testovať začala aj NASA

EASA teraz analyzuje údaje a ďalšie informácie zhromaždené počas letov. Neskôr ich odovzdá spoločnej rade pre hodnotenie operácií EASA, tá začne s hodnotením na budúci týždeň v Londýne. EASA pri testoch spolupracuje s Americkým Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA), ktorý už v júni začal vlastné testovacie lety.

Dve letecké nešťastia Boeingu

Lietadlá Boeing 737 Max začali používať v roku 2017. V prevádzke ich bolo takmer 400. Po leteckých nešťastiach predvlani v Indonézii a minulý rok v Etiópii ich však museli prestať používať. Vyšetrovatelia poukázali na automatizovaný systém letovej kontroly (MCAS), ktorý na základe chybných údajov zo senzorov tlačil predný koniec lietadiel smerom nadol.

Viac k témam: Boeing 737 MAX, COVID-19, Koronavírus, letecké nešťastie
Zdroj: Webnoviny.sk - Lietadlá Boeing 737 Max majú za sebou prvé testy, ich používanie sa prerušilo po dvoch haváriách © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 139 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner