27. júl 2024
Facebook
piatok, 23 jún 2017 15:00

Nikto vás vyháňať nebude, uisťuje Mayová Európanov žijúcich v Británii

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BRUSEL 23. júna (WebNoviny.sk) - Britská premiérka Theresa Mayová uistila v piatok na summite EÚ v Bruseli všetkých občanov členských krajín Európskej únie (EÚ), ktorí momentálne žijú vo Veľkej Británii, že v tejto krajine budú môcť zostať žiť aj po tom, ako Londýn v roku 2019 opustí EÚ. "Nikto nebude musieť odísť. Nebudeme musieť byť svedkami rozdeľovania rodín," vyhlásila Mayová. Veľká Británia podľa nej pripravuje "veľmi férovú a veľmi vážnu ponuku" pre členské krajiny EÚ, o ktorej by s nimi chcela diskutovať. Jej podrobnosti zatiaľ na verejnosť neprenikli, Mayová síce niečo málo prezradila už vo štvrtok európskym lídrom v Bruseli, no verejnosti plánuje svoju iniciatívu predstaviť až v pondelok. Odporúčame:
Vyjednávač je zatiaľ spokojný, prvý deň rokovaní o Brexite prebehol dobre Budúcnosť zhruba troch miliónov občanov členských krajín EÚ, ktorí momentálne žijú vo Veľkej Británii, a taktiež zhruba 1,5 milióna Britov žijúcich aktuálne v iných členských krajinách únie je úvodnou témou rokovaní o brexite, ktoré sa v Bruseli začali už v pondelok. Až po tom, čo sa Londýn a európski vyjednávači dohodnú v tomto bode, budú sa môcť vyjednávania o odchode Veľkej Británie z EÚ posunúť ďalej.

Viac k témam: brexit, Theresa Mayová, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Nikto vás vyháňať nebude, uisťuje Mayová Európanov žijúcich v Británii © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 228 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner