26. júl 2024
Facebook
štvrtok, 13 júl 2017 11:00

Pri Severnej Kórei bolo zemetrasenie, otrasy nespôsobili testy nukleárnych zbraní

Written by 
Rate this item
(0 votes)

SOUL 13. júla (WebNoviny.sk) - V mori pri Severnej Kórei došlo vo štvrtok v skorých ranných hodinách k zemetraseniu s magnitúdom 5,9. Odborníci však tvrdia, že otrasy boli prírodné a nespôsobilo ich testovanie nukleárnych zbraní. Tomu podľa nich nasvedčuje aj fakt, že umelo vyvolané záchvevy zeme spôsobilo dosiaľ testovanie zbraní na pevnine, zatiaľ čo epicentrum tohto zemetrasenia bolo v mori, 187 kilometrov juhovýchodne od prístavného mesta Čchongdžin. Odporúčame:
Nebezpečenstvo jadrovej vojny so Spojenými štátmi je extrémne vysoké, varuje Severná Kórea Podľa Úradu pre geologický prieskum Spojených štátov (USGS), bolo epicentrum zemetrasenia v hĺbke 559 kilometrov pod morským dnom. Podľa juhokórejského meteorologického ústavu bolo zemetrasenie príliš hlboko na to, aby išlo o nukleárny test. Ten vylúčilo aj tamojšie ministerstvo obrany. Zemetrasenia sú na Kórejskom polostrove, narozdiel od susedného Japonska, celkom zriedkavé.

Viac k témam: Severná Kórea, zemetrasenie
Zdroj: Webnoviny.sk - Pri Severnej Kórei bolo zemetrasenie, otrasy nespôsobili testy nukleárnych zbraní © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 232 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner