27. júl 2024
Facebook
pondelok, 28 august 2017 19:00

Na pobreží Sussexu sa objavila „chemická hmla“, ľuďom spôsobila ťažkosti s dýchaním a zvracanie

Written by 
Rate this item
(0 votes)

LONDÝN 28. augusta (WebNoviny.sk) - Viac ako 100 ľudí museli ošetriť v nemocnici v súvislosti s podozrením na únik neznámej chemickej látky na pobreží Východného Sussexu. Ako uvádza spravodajský portál BBC, v nedeľu evakuovali pláž Birling Gap po tom, ako sa tam objavila "hmla" a ľudia sa začali sťažovať na ťažkosti s dýchaním, pálenie očí a zvracanie.

Ošetrili viac ako stovku ľudí

Pôvod "chemického oparu" vyšetrujú. Tamojšia polícia však predpokladá, že prišiel od mora, pričom v minulosti sa už objavili prípady, keď niečo takéto prišlo z priemyselného zariadenia vo Francúzsku. To však zatiaľ nepotvrdili. Hasičská a záchranná služba Východného Sussexu informovala, že je "veľmi nepravdepodobné", že by to bol chlór, pričom podľa polície sú účinky látky síce nepríjemné, ale nie nebezpečné. Okresná nemocnica v Eastbourne ošetrila 133 ľudí.

Incident by sa nemal opakovať

Prvé hlásenie dostala polícia pred 17:00 miestneho času (18:00 stredoeurópskeho letného času) zo spomínanej Birling Gap, no oblak plynu sa pozdĺž pobrežia postupne presúval smerom na východ až k Bexhillu. Úrady budú situáciu ďalej monitorovať, no predpokladajú, že incident sa nebude opakovať. Ľuďom žijúcim v oblasti však odporučili neotvárať okná.

Viac k témam: britská polícia, nemocnica, Veľká Británia
Zdroj: Webnoviny.sk - Na pobreží Sussexu sa objavila „chemická hmla“, ľuďom spôsobila ťažkosti s dýchaním a zvracanie © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 417 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner