27. júl 2024
Facebook
utorok, 29 august 2017 01:00

Severná Kórea vypálila raketu ponad Japonsko. Vláda vyzývala ľudí, aby sa ukryli

Written by 
Rate this item
(0 votes)

TOKIO 29. augusta (WebNoviny.sk) - Severná Kórea vystrelila raketu ponad severné Japonsko. Informuje o tom spravodajský portál BBC. Japonská vláda vyzývala ľudí, aby sa z preventívnych dôvodov ukryli. Raketa sa podľa miestnych médií rozpadla na tri kusy a dopadla do mora. Odporúčame:
Severná Kórea odpálila do mora tri rakety Severná Kórea odpálila do mora tri balistické rakety krátkeho doletu aj v sobotu. K vystreleniu rakiet došlo v provincii Kangwon a leteli približne 250 kilometrov, uviedla Južná Kórea. Podľa USA však ich testovanie zlyhalo. "Prvá a tretia raketa zlyhali v lete. Druhá sa zdá takmer hneď vybuchla," uviedol Dave Benham z Tichomorského velenia americkej armády. Ani jedna z nich nebola pre USA alebo ostrov Guam, ktorým sa Severná Kórea od júla vyhrážala, hrozbou. Severokórejské testovanie rakiet je zvyčajne reakciou na cvičenia juhokórejskej armády, ktoré zahŕňajú aj USA, píše BBC. V súčasnosti tisícky vojakov Južnej Kórey a Spojených štátov trénujú v rámci spoločných cvičení, ktoré sú z väčšej časti simulované počítačom. >>> SPRÁVU AKTUALIZUJEME

Viac k témam: Japonsko, Kim Čong-un, KĽDR Kórejská ľudovodemokratická republika, Severná Kórea
Zdroj: Webnoviny.sk - Severná Kórea vypálila raketu ponad Japonsko. Vláda vyzývala ľudí, aby sa ukryli © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 175 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner