27. júl 2024
Facebook
piatok, 29 september 2017 23:00

Španielska vláda plánuje v deň referenda zasiahnuť, policajti dostali presné inštrukcie

Written by 
Rate this item
(0 votes)

BARCELONA 29. septembra (WebNoviny.sk) - Príslušníci regionálnej katalánskej polície dostali v piatok večer od centrálnej vlády v Madride podrobné inštrukcie, ako a čo robiť v nedeľu počas plánovaného referenda. Madrid trvá na tom, že referendum je protiústavné a nesmie sa uskutočniť, katalánska regionálna vláda naopak opakuje, že sa uskutoční za každých okolností. Odporúčame:
Referendum o nezávislosti Katalánska má byť bez násilnosti, bude napriek odporu centrálnej vlády Podľa inštrukcií pre katalánskych policajtov, ktorých text má k dispozícii agentúra Associated Press, majú policajti v nedeľu najneskôr do šiestej ráno zasiahnuť vo všetkých 2 315 volebných miestnostiach, skonfiškovať volebné urny, zoznamy voličov a všetky ďalšie veci spojené s referendom, a miestnosti vyprázdniť. V manuáli na nedeľu sa okrem iného píše, že policajti nemajú používať obušky. Silu môžu použiť iba v prípade, ak niekto odmietne opustiť volebnú miestnosť. Odporúčame:
Video: Traktory zaplnili Barcelonu, nezávislosť Katalánska môže byť vyhlásená do 48 hodín Keďže príslušníkov katalánskej regionálnej polície je 17-tisíc, na jednu volebnú miestnosť pripadajú v priemere siedmi policajti. Nie je navyše isté, aké percento z nich sa bude riadiť príkazmi z Madridu, a koľko policajtov sa postaví na stranu regionálneho vedenia Katalánska.

Viac k témam: Katalánsko, polícia, referendum o nezávislosti Katalánska, Španielsko
Zdroj: Webnoviny.sk - Španielska vláda plánuje v deň referenda zasiahnuť, policajti dostali presné inštrukcie © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 280 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner