27. júl 2024
Facebook
pondelok, 02 október 2017 15:00

Teroristický útok v Marseille sa nemusel stať, polícia zatkla páchateľa deň pred tým

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PARÍŽ 2. októbra (WebNoviny.sk) - Muža, ktorý v nedeľu vo francúzskom Marseille zabil dve ženy, deň pred útokom zadržala a následne prepustila polícia pre krádež v obchode neďaleko Lyonu. Podľa polície je bežný postup, že za podobné skutky človeka zadržia, spíšu zápisnicu a prepustia ho, pričom pred súd sa postaví až neskôr. Odporúčame:
K útoku v Marseille sa prihlásil Islamský štát, muž jednu ženu dobodal a druhej podrezal hrdlo Muža pritom zatkli aj niekoľko ráz predtým, pričom používal falošné doklady totožnosti. Teraz ho identifikovali na základe odtlačkov prstov, ktoré má polícia v evidencii. Úrady v súčasnosti skúmajú jeho mobilný telefón a snažia sa zistiť jeho prepojenie s extrémistickou skupinou Islamský štát (IS), ktorá sa prihlásila k útoku. Incident sa stal v nedeľu na železničnej stanici Saint Charles, kde útočník jednu ženu dobodal a druhej podrezal hrdlo. Podľa úradov páchateľa následne na mieste zastrelili vojaci. Polícia stanicu evakuovala a vyzvala ľudí, aby sa oblasti vyhýbali. Od pondelka už stanica funguje normálne. Odporúčame:
Video: Na vlakovej stanici v Marseille útočil muž s nožom (aktualizované) Obete boli sesternice vo veku 17 a 21 rokov. Polícia disponuje videom, kde je možné vidieť, ako muž napadol jednu ženu, ušiel, no vzápätí sa vrátil a napadol aj druhú obeť. Podľa niektorých svedkov kričal "Allahu akbar". Na militantov napojená tlačová agentúra Amák oznámila, že muž konal v reakcii na výzvy IS, aby jej bojovníci zaútočili na krajiny koalície vedenej USA, ktorá bojuje proti extrémistom v Iraku a Sýrii. Francúzsko k nej patrí od roku 2014.

Viac k témam: Islamský štát, Marseille
Zdroj: Webnoviny.sk - Teroristický útok v Marseille sa nemusel stať, polícia zatkla páchateľa deň pred tým © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 164 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner