27. júl 2024
Facebook
piatok, 08 december 2017 11:00

Spojené štáty podporia libanonskú armádu, ďalšie krajiny vyzývajú na pomoc proti Hizballáhu

Written by 
Rate this item
(0 votes)

PARÍŽ 8. decembra (WebNoviny.sk) - Spojené štáty americké podporia Libanon na ceste k dosiahnutiu suverenity, stability a nezávislosti. Libanonský premiér Saad Harírí, americký minister zahraničných vecí Rex Tillerson a zástupcovia ďalších krajín sa v piatok stretnú v Paríži, kde budú diskutovať o budúcnosti Libanonu. V krajine sa zhoršila situácia po tom, ako premiér počas návštevy Saudskej Arábie nečakane ohlásil rezignáciu, ktorú však neskôr odvolal. Odporúčame:
Tillerson kritizoval Rusko za agresiu na Ukrajine, Američania budú naďalej trvať na sankciách Hovorkyňa amerického ministerstva zahraničných vecí Heather Nauert uviedla, že podľa Tillersona USA podporia libanonskú armádu. Politik plánuje povzbudiť aj ďalšie krajiny k tomu, aby zasiahli proti Hizballáhu a zaslúžili sa tak o "silnejší a stabilný Libanon". Harírí po príchode do hlavného mesta Francúzska prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter vyhlásil, že stretnutie bude dôležité aj pre ekonomiku krajiny.

Viac k témam: Hizballáh, Libanon, Rex Tillerson, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Spojené štáty podporia libanonskú armádu, ďalšie krajiny vyzývajú na pomoc proti Hizballáhu © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 122 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner