27. júl 2024
Facebook
piatok, 08 december 2017 14:00

Al-Káida vyzýva na útoky proti Spojeným štátom, reaguje na Trumpovo vyhlásenie o Jeruzaleme

Written by 
Rate this item
(0 votes)

JERUZALEM 8. decembra (WebNoviny.sk) -Teroristická sieť al-Káida vyzýva svojich prívržencov po celom svete, aby svoj boj namierili proti záujmom Spojených štátov, ich spojencom a Izraelu. Útoky majú byť odpoveďou na rozhodnutie Donalda Trumpa uznať Jeruzalem za hlavné mesto Izraela. Vyhlásenie v anglickom a arabskom jazyku sa objavilo v piatok na stránke mediálneho krídla al-Káidy as-Saháb. Odporúčame:
Blízky východ zasiahli masové demonštrácie, desiatky Palestínčanov utrpeli zranenia Teroristická sieť v ňom vyzýva k zjednoteniu sa vo svätej vojne (džihád) a označuje USA za "faraóna" modernej doby, ktorý utláča moslimov. "Najistejším a najrýchlejším spôsobom, ako čeliť agresii faraóna tejto doby - Amerike, je svätá vojna v mene Alaha namierená proti záujmom Spojených štátov a ich sionistickým a kresťanským spojencom", uvádza sa v oznámení. Odnože al-Káidy vrátane al-Káidy v islamskom Maghrebe a al-Káidy na Arabskom polostrove vydali podobne znejúce vyhlásenia.

Viac k témam: al-Káida, Donald Trump, Izrael, Jeruzalem, USA
Zdroj: Webnoviny.sk - Al-Káida vyzýva na útoky proti Spojeným štátom, reaguje na Trumpovo vyhlásenie o Jeruzaleme © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 134 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner