27. júl 2024
Facebook
piatok, 08 december 2017 16:00

Proti uznaniu Jeruzalema vyšli do ulíc stovky demonštrantov, došlo k stretu s vojakmi Izraela

Written by 
Rate this item
(0 votes)

JERUZALEM 8. decembra (WebNoviny.sk) — Stovky palestínskych demonštrantov sa na Západnom brehu Jordánu dostali do stretov s izraelskými bezpečnostnými silami v mestách Hebron, Betlehem a Rámalláh. Stalo sa tak po piatkových poludňajších modlitbách, pričom Palestínčania dávali najavo svoj hnev po americkom uznaní Jeruzalema za hlavné mesto Izraela. Demonštranti hádzali kamene na izraelských vojakov, ktorí odpovedali slzotvorným plynom a gumovými projektilmi. Odporúčame:
Al-Káida vyzýva na útoky proti Spojeným štátom, reaguje na Trumpovo vyhlásenie o Jeruzaleme V Gaze rovnako vyšli do ulíc tisíce Palestínčanov, aby odsúdili rozhodnutie prezidenta Donalda Trumpa. Ďalšie tisíce palestínskych veriacich sa zhromaždili pred jeruzalemskou mešitou al-Aksá. Demonštrácie proti Trumpovmu kroku sa v piatok konajú aj v Pakistane, Egypte, Jordánsku, indickom Kašmíre, Somálsku, Libanone či Iráne.

Viac k témam: Izrael, Jeruzalem, Palestína, Pásmo Gazy
Zdroj: Webnoviny.sk - Proti uznaniu Jeruzalema vyšli do ulíc stovky demonštrantov, došlo k stretu s vojakmi Izraela © SITA Všetky práva vyhradené.

Read 158 times

Media

NULL

Image Gallery

NULL

Reklama

Anketa

Rozmýšľali ste o premiestnení Vašej firmy do daňového raja?

áno, už som tak urobil - 14.3%
áno pripravujem sa na to - 35.7%
nie nerozmýšľal som - 35.7%
nie nerozmýšľal som a ani tak neurobím - 14.3%
The voting for this poll has ended on: september 9, 2013

Partneri projektu

judikaty sita

Ekonomický portál financnik.sk Vám prináša

ginal robinson banner